PRAVIDLA OCHRANY OSOBNÍCH ÚDAJŮ A VYUŽÍVÁNÍ COOKIES.

 

Obsah

  1. Typ zpracovávaných dat / odkazy na jiné webové stránky

  2. Sběr a zpracování osobních údajů

  3. Používání cookies

  4. Webové majáky pixely

  5. Sledování a analýza

  6. Soubory cookies, které využíváme

  7. Povolení a vypnutí souborů cookies a podobných technologií

  8. Vaše práva

  9. Změna pravidel ochrany osobních údajů

  10. Jak nás kontaktovat

 

Tyto webové stránky provozuje Opel Southeast Europe LLC („Opel“) jako provozovatel, příslušný hostitelský server provozuje náš IT dodavatel General Motors Holdings LLC (Michigan, USA). Všechny ostatní mikrostránky jsou provozovány společností Opel Southeast Europe LLC a jsou hostovány na serverech našeho IT dodavatele společností MRM (Frankfurt nad Mohanem, Německo). Sídlo společnosti Opel Southeast Europe LLC je v České republice na adrese Opel Southeast Europe LLC, Olbrachtova 2006/9, 140 00 Praha 4.

Před používáním těchto webových stránek si pozorně přečtěte tato pravidla zpracování vašich osobních dat a využívání cookies. Používáním této stránky souhlasíte s nakládáním s vašimi osobními informacemi a s používáním cookies.

  1. Typ zpracovávaných dat / Odkazy na jiné webové stránky

Opel se stará o ochranu vašeho soukromí. Prostřednictvím těchto webových stránek shromažďujeme a zpracováváme různé typy osobních údajů. Zahrnuty jsou:

  • Informace, které poskytnete při registraci, požadavcích na naše služby, používáním našich služeb a našich webových stránek. Patří sem jméno a příjmení, adresa, emailová adresa nebo obrazové soubory nahrané na náš server.
  • Informace, které potřebujeme v případě, že hlásíte jakýkoli problém s naší webovou stránkou.
  • Informace nashromáždění prostřednictvím souborů cookies.

Více informací naleznete v části 2.

Tyto webové stránky mohou rovněž obsahovat odkazy na jiné webové stránky Opel nebo webové stránky partnerů společnosti Opel, autorizované prodejce a servisy Opel, stránky sociálních sítí nebo dalších společností spolupracujících se společností Opel. Pokud kliknete na takový odkaz, berte prosím na vědomí, že i tyto stránky mají svá pravidla ochrany osobních údajů. Pokud se chystáte tyto stránky používat, prosíme, projděte si jejich podmínky.

Tyto webové stránky mohou také obsahovat iFrame, který zobrazuje obsah jiných webových stránek Opel nebo webových stránek třetích stran. Opel nenese žádnou zodpovědnost za obsah stránek třetích stran zobrazených pomocí funkce iFrame. Informace na nich zobrazené jsou plně pod zodpovědností jejich majitelů a provozovatelů. Opel nemá žádnou kontrolu nebo zodpovědnost za obsah nezávislých webových stránek a poskytuje tento obsah svým návštěvníkům pro jejich osobní benefit. Pokud tedy navštívíte stránky s takovým obsahem, můžete se setkat s cookies daného provozovatele. Opel nemá tyto cookies nijak pod kontrolou. Vždy si proto zkontrolujte zásady ochrany soukromí i u těchto stránek.

Vezměte prosím na vědomí, že společnost Opel nemůže převzít odpovědnost za obsah webových stránek třetích stran.

 

2.Informace o zpracování osobních údajů

Vaše osobní údaje jsou zpracovávány za účelem vyřizování vašich požadavků a – v případě potřeby – pro zacílení marketingu a průzkum trhu prováděný naší společností a společností Opel Automobile GmbH (Bahnhofsplatz, 65423 Rüsselsheim nad Mohanem, Německo), a to následovně:

Zpracování se provádí na základě čl. 6 (1) a) všeobecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR) a v případě, že poskytnete svůj souhlas a/nebo podle č. 6 (1) b) GDPR v případě online požadavků. 

Jako provozovatel zpracováváme následující osobní údaje:

 

Údaje  (povinné údaje jsou označené *)

Účel

  1. Identifikace a kontaktní údaje: pohlaví, oslovení*, jméno*, příjmení*, adresa*, PSČ, telefonní čísla, emailová adresa*

 

V závislosti na druhu vašeho požadavku mohou být vyžadovány další údaje:

 

  1. Informace o voze, který vás zajímá: model vozu, karoserie, výbava, motorizace

 

  1. Informace o vašem současném vozidle: Identifikační číslo vozu (VIN), RZ, značka a model, typ paliva, datum první registrace, počet najetých kilometrů, datum a čas vyzvednutí vozu, datum a čas přistavení vozu, typ servisního úkonu*, náhradní vozidlo, preferovaný způsob kontaktování

 

  1. Individuální komentáře, typ požadavku*

 

 

  1. Informace o financování: délka financování / datum, předplatba, akontace, pojištění

 

  1. Vybraný Opel partner

 

 

Pro splnění požadavku/ů – žádost o zkušební jízdu, žádost o cenovou nabídku, žádost o zasílání novinek emailem, obecné požadavky

 

 

 

Pro splnění žádosti o zkušební jízdu, o cenovou nabídku


Pro splnění požadavku: na informace o servisu

 

 

 

 

 

Pro splnění požadavku: na informace o servise / servisního úkonu/ obecného

 

Pro splnění požadavku: na kalkulaci ceny ojetého vozu

 

 

Pro splnění žádosti: o zkušební jízdu / o cenovou nabídku na nový nebo ojetý vůz / na informace o servisu / servisním úkonu

  1. Údaje o firemních zákaznících

Velikost vozového parku a jeho struktura (osobní nebo užitkové vozy), zodpovědnost (uživatel, majitel), informace, zda je vůz Opel součástí vozového parku

Pro splnění obecného požadavku týkajícího se služeb zákazníkům, finančních služeb, informacích o produktech Opel nebo dalších požadavcích pro firemní klientelu

  1. Údaje týkající se marketingu – pokud je aplikovatelné

Oslovení, jméno*, příjmení*, emailová adresa*, telefonní číslo a další relevantní, vámi poskytnuté, informace (jako součást / ve spojení s vaším požadavkem – viz údaje v oddílu 1, písmena a - e)

Zákaznický servis: pozvánky na akce, informace o technických vylepšeních nebo službách pro váš vůz / vůz, o který se zajímáte, upozornění na pravidelnou údržbu / prohlídku / servisní zásah nebo ve spojení s asistenčními službami.

Informace pro zákazníky: komunikace ohledně prodeje nových a ojetých vozidel, nabídek leasingu a financování, dealerské servisní akce nebo výzkum spokojenosti pro zlepšení kvality.

Reklama: Obecná nebo personalizovaná nabídka produktů a služeb.

Výzkumy spokojenosti: poprodejní kontakt / výzkum spokojenosti s vozidlem / spokojenosti se servisním úkonem.

  1. Informace shromažďované prostřednictvím souborů cookies

Viz oddíl č. 7 Pravidel ochrany osobních údajů a využívání cookies

 

Údaje označené * jsou povinné údaje potřebné pro zpracování vašeho požadavku. Pokud tyto údaje neposkytnete, nebude možné vaši žádost vyřídit.

Na základě vašeho pohybu a chování na našich webových stránkách se vám může objevit okno s nabídkou zkušební jízdy nebo jiné služby, která se týká vašeho vozu nebo vozu, o který se zajímáte (viz sekce 7, která pojednává o souborech Cookies).

Vaše osobní údaje budou uschvovány po dobu 3 let od posledního kontaktu se společností Opel.

 

Příjemci

Vaše osobní údaje poskytneme uvedeným příjemcům na následující účely:

Údaje

Účel

Příjemce

  1. Identifikační a kontaktní údaje související s těmito informacemi:

Model, o který se zajímáte,
Váš stávající vůz,

individuální připomínky,

financování,
vybraný Opel partner

  1. Údaje o firemních zákaznících
  2. Údaje týkající se odběru marketingových materiálů (pokud je relevantní)

 

 

Pro vyřízení žádostí zákazníků či potencilálních zákazníků, pro zákaznický servis, poskytování informací, pro reklamní účely, pro výzkum spokojenosti

My a Opel Automobile GmbH sdílíme vaše osobní údaje s příslušnými zpracovateli (dodavateli IT služeb, výzkumu trhu a marketingových služeb) na podporu vykonávání uvedených činností.

 

Vaše osobní údaje budou sdíleny s těmito poskytovateli služeb:

 

MRM McCann GmbH

Großer Hasenpfad 44

60598 Frankfurt

 

McCann

Communications House,

Highlands Road, Shirley, B904WE

 

V případě potřeby poskytneme vaše osobní údaje Vámi vybranému Opel partnerovi.


Vaše údaje také sdílíme s poskytovatelem IT řešení (GM Holdings LLC, Michigan, USA), se sídlem mimo Evropský ekonomický prostor (EEA) a tudíž v zemi bez adekvátní úrovně ochrany osobních údajů.

V současnosti neexistuje adekvátní rozhodnutí Evropské komise (viz http://ec.europa.eu/justice/data-protection/international-transfers/adequacy/index_en.htm), ale jsou zavedeny bezpečnostní opatření na ochranu osobních údajů: Standardní smluvní ustanovení ochrany dle EU. V případě zájmu o kopie se obraťte na email: privacyrights@opel.com

 

3.Používání souborů cookies

Tyto webové stránky, emailové zprávy, online služby, reklamy a interaktivní aplikace používají soubory „cookies“ pro optimalizaci našich služeb.

  • Co je to “cookie”?

“Cookie” je malý soubor, typicky složený z písmen a čísel, který posíláme do souboru cookies prohlížeče ve vašem počítači. Hlavním účelem cookies je umožnění serveru poskytnout co nejzajímavější obsah webové stránky Opel danému uživateli dle jeho individuálních potřeb a preferencí.

Některé cookies jsou důležité pro funkčnost webové stránky a jsou automaticky aktivovány při otevření stránky uživatelem.  Některé umožňují zobrazit služby a produkty na míru potřebám uživatele a také zajišťují snadné a rychlé používání webové stránky.  

  • Jaké soubory cookies tato webová stránka používá?

Opel Southeast Europe LLC může na těchto webových stránkách používat 3 typy cookies:

• Základní soubory cookies,

• Výkonbostní soubory cookies,

• Trvalé soubory cookies.

Základní soubory cookies jsou základem pro používání stránek. Bez nich by nebylo možné se na webových stránkách pohybovat a využívat jejich určité funkce jako jsou konfigurátor, vyhledávání prodejních míst či formuláře žádostí.

Tyto cookies používáme pro:

• Zajištění správného fungování webových stránek a jejich funkcí

• Umožnění uložení konfigurace vašeho vozu v konfigurátoru

• Možnost naplánování trasy k vašemu nejbližšímu prodejci ve funkci hledání prodejního místa.

Výkonnostní soubory cookies

Výkonnostní soubory cookies sbírají informace o používání našich webových stránek jednotlivými uživateli. Pomáhají nám vylepšovat funkčnost stránek, zjistit, o které oblasti se uživatelé zajímají více a také nám umožňují vyhodnocovat efektivitu našich reklamních kampaní. To vše nám pomáhá nabízet našim uživatelům funkce a služby, které nejlépe vyhovují jejich potřebám.

Výkonostní soubory cookies používáme pro tyto účely:

• Vytváření statistik o používání našich stránek
• Analýzu efektivity reklamních kampaní
• Posuzování chování uživatelů bez vztahu ke konkrétním osobám a následné zlepšování jejich obsahu.

Některé ze výkonnostních souborů Cookies jsou poskytovány autorizovaným třetím stranám, ale pouze pro výše uvedené účely.

Trvalé soubory cookies jsou uloženy na disku počítače nebo zařízení uživatele stránek mezi jednotlivými relacemi prohlížeče. Jsou využívány pro uchování nastavení preferencí uživatele a pro vylepšení používání webových stránek při další návštěvě.  Některé z těchto cookies jsou poskytovány autorizovaným třetím stranám.

Trvalé soubory cookies používáme pro tyto účely:

• Poskytování nabídek, které si myslíme, že by mohly být zajímavé pro naše návštěvníky.
• Poskytování informací o Vaší návštěfě našim partnerům v oblasti reklamy a médií pro cílení reklamní kampaně.
• Sdílení informací s našimi partnery, kteří poskytují služby v oblasti tvorby webových stránek. Tyto informace jsou sdíleny pouze pro poskytnutí služby, produktu nebo funkce (například výběr barvy vozu v konfigurátoru) a nejsou používány pro jiné účely.

Některé „trvalé soubory cookies“ jsou poskytovány autorizovaným třetím stranám, ale pouze pro výše uvedené účely.

 

4.Webové majáky a pixely

Tyto webové stránky obsahují webové majáky (web beacon, známé také jako pixelový tag). Webový maják je transparentní grafický obrázek, obvykle nebývá větší než 1x1 pixel, který je umístěn na internetových stránkách nebo v emailu a který se používá ke sledování chování na internetu u uživatelů, kteří navštěvují naše webové stránky, resp. kteří posílají email. Webové majáky se používají za účelem monitorování aktivit uživatelů na našich webových stránkách. Technologie umožňuje sledovat, ze kterého počítače se uživatel k určité internetové stránce připojil, v jakém čase se připojil a odkud (stát/město).

 

 

5.Sledování a analýza

Pro průběžnou optimalizaci marketingové komunikace využívá společnost Opel analytický software „Adobe Analytics“ od společnosti Adobe Inc. Tento software umožňuje sledovat chování na internetu z hlediska času, geografické polohy a využívání těchto webových stránek. Tyto informace se shromažďují pomocí tzv. sledovacích pixelů a/nebo souborů cookies. Informace získané prostřednictvím sledovacích pixelů a/nebo cookies jsou anonymní a nebudou spojovány s osobními údaji. Veškeré informace, které jsou pro tuto analýzu nezbytné, se ukládají na servery v Adobe Systems Incorporated v Londýně, Velká Británie. Opel se o tyto informace nedělí s žádnými třetími stranami, které by je využívali ke svým vlastním účelům.  Pokud nesouhlasíte s takovouto analýzou, klikněte zde: http://www.adobe.com/privacy/opt-out.html

 

6.Soubory cookies, které využíváme

V této sekci vás informujeme o souborech cookies používaných na našich webových stránkách. Pokud nesouhlasíte s používáním cookies, můžete vybrané cookies deaktivovat kliknutím na název cookie. Pokud neexistuje přímý odkaz na deaktivaci daného souboru cookie, musíte tak učinit v nastavení vašeho prohlížeče – více naleznete pod bodem č. 8.

 

  1. Soubory cookies na webvých stránkách pro počítač

Cookies

Údaje shromažďované prostřednictvím souborů cookies

Účel

LARAVEL-SESSION

 

Tyto cookies se používají na ochranu po dobu návštevy webu.

PREFERRED-LOCALE

 

Používají sa pro určení preferovaného jazyka.

XSRF TOKEN

 

Používají sa pro zabezpečení dat.

 

7.Povolení a vypnutí souborů cookies a podobných technologií

Menu 'Nápověda' ve vašem prohlížeči vám sdělí:

  • jak zabránit přijmutí nových souborů cookies ve vašem prohlížeči
  • jak nastavit v prohlížeči upozornění při příjmu nového souboru cookie
  • jak kompletně vypnout soubory cookies

Pokud kompletně vypnete soubory cookies, nebude dostupná většina funkcí naší webové stránky, například hledání prodejních míst, konfigurátor vozidel a uživatelsky podobné funkce se nemusí zobrazovat správně. Doporučujeme proto povolit soubory cookies. 

Pokud se chcete dozvědět více, je k dispozici mnoho online textů, které problematiku souborů cookies řeší, například zde: http://www.allaboutcookies.org

 

8.Vaše práva

Jako držitel údajů máte právo na přístup k vašim osobním údajům, právo k jejich změně nebo vymazání (právo být zapomenut/a), právo na zákaz zpracování údajů, právo na přenos údajů a právo vznést námitku proti zpracování údajů dle čl. 6 (1) písmeno e) nebo f) nebo pokud jsou osobní údaje zpracovávány pro účely přímého marketingu v souladu s platnými právními předpisy.

 Mějte na paměti, že vaše výše uvedená práva jsou omezena právní úpravou a z naší strany musí být splněna jen za určitých podmínek

Pokud chcete využít svých výše uvedených práv, kontaktujte  Opel Southeast Europe LLC, organizační složka – Olbrachtova 2006/9, Praha 4, PSČ 140 00  nebo pošlete email na privacyrights@opel.com

Vaše osobní údaje můžete kdykoli aktualizovat (například pokud chcete změnit svou adresu) nebo si můžete údaje změnit sami, pokud daná aplikace tyto změny podporuje].

Pro uplatnění vašeho práva podat stížnost (článek 77 GDPR) kontaktujte Úřad pro ochranu osobních údajů, Pplk Sochora 27, Praha 7,  https://www.uoou.cz/

Právo odvolání souhlasu

Chcete-li zrušit váš souhlas se zpracování údajů, kontaktujte nás, prosím Opel Southeast Europe Automotive Distribution Ltd., organizační složka – Olbrachtova 2006/9, Praha 4, PSČ 140 00 a nebo mailem na privacyrights@opel.com Odvolání souhlasu neovlivní zákonnost zpracování na základě souhlasu před jeho odvoláním.

 

9.Změny v pravidlech ochrany osobních údajů

Veškeré budoucí změny našich zásad ochrany osobních údajů budou zveřejněny na této webové stránce. Naše pravidla ochrany osobních údajů proto pravidelně sledujte.

 

10. Kontaktujte nás

Opel Southeast Europe LLC, organizační složka – Olbrachtova 2006/9, Praha 4, PSČ 140 00,

Email: info@opel.cz, privacyrights@opel.com

Tel:  800 101 101

Kontakt na správce osobních údajů:

Opel Southeast Europe LLC, organizační složka – Olbrachtova 2006/9, Praha 4, 140 00

E-Mail: privacyrights@opel.com ]    

Verze: Březen 2018

Pro kompletní informace o společnosti si projděte Právní ujednání.